Plejecentret Støberiet

 

Beskrivelse

Målet med det nye plejecenter i Brønderslev har været, at skabe rammer som både kan værne om en hjemlig atmosfære og åbne for et berigende fællesskab – alt imens de funktionelle krav opfyldes hensigtsmæssigt og betryggende.

Bebyggelsen, der fremstår i tre etager, følger karréstrukturen i området og fylder således grunden ud med to selvstændige bygninger bundet sammen af et fælles adgangsområde med trappe og elevatorer. Stueetagen disponeres med kontorer og plejecenter.

De øvrige to etager er helliget boenhederne. Hver etage disponeres med en boenhed  indeholdende 12 boliger, fire boenheder med 48 boliger i alt. Boenhederne er etableret over to etager. Hermed opnås et kompakt design uden lange gange, som også energimæssigt er en rigtig disposition. De to etager kobles visuelt og fysisk sammen ved at åbne op i etagedækket. De store åbninger i etagedækket tilfører fællesrummene kontakt, lys og nærvær etagerne imellem, og understreger særlige rum i huset.

Fakta om projektet

Projekt Nyopførelse 48 plejeboliger samt servicecenter
Periode 2012 til 2013
Bygherre Brønderslev Kommune / Boligforeningen PM
Arkitekt A2 Arkitekterne A/S
Ingeniør ISC Rådgivende Ingeniører A/S, Lindgaard A/S
Omfang 5.200 m²
Entreprise Totalentreprise
Fokus/øvrigt Bygningerne lever op til Energiklasse 2015

Kunden siger…